Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Minőség és alapanyagok

Gondosan válogatott alapanyagok - Természetes összetevők

 

ARGÁNOLAJ

Argánolaj

Az argánolajat az argánfából nyerik, amely Marokkó és Algéria délnyugati részén őshonos és az egyik legdrágább olaj. E-vitaminban és antioxidánsokban gazdag, többek közt kozmetikai tulajdonságai miatt is felhasználják. Rendkívül tápláló, hidratáló, regeneráló és szerkezetátalakító hatású, tökéletes a bőr- és szakállápoláshoz. Az argánolajat gyakran csodaolajnak is hívják, melyet már az ősi szépségrituálékban is felhasználtak. Ez is hitelesíti rendkívül jótékony hatását, melyet a kozmetikai ipar nagy szeretettel fel is használ.

 

JOJOBA OLAJ

Jojoba olaj

A jojobaolaj valójában folyékony viasz, amely a jojoba magjából készül. Ez a fa vadmogyoró néven is ismert, amely Dél-Amerikában nő. Az akár 30 méternél is hosszabb gyökereivel képes elnyelni a sivatagos talajok nedvességtartalmát és ellenáll az aszálynak. Az emberi alkalmazásban figyelemre méltó hatása van a bőrre, hajra és szőrszálakra. Rendszeres masszázsként alkalmazva visszaállítja a szakáll életerejét és ragyogását.

 

NIAOULI OLAJ

Niaouli olaj

A Niaouli fa Új-Kaledóniában őshonos. A Niaouli erényei nagyon régóta ismertek. Egyes törzsekben hagyományszerűen gyógyítanak vele. A niaouli olaj egy természetes fertőtlenítőszer, amelyet Gomenol néven találni számos gargalizáló gyógykészítményben, fogkrémekben és a rossz lehelet kezelő szerekben. Nagyon erős antibakteriális és vírus ellenes hatású, sugárzásvédő szerként is ismert.

 

SZEZÁMOLAJ

Szezámolaj

A szezám egy egynyári trópusi ázsiai növény, amelyet évezredek óta termesztenek Afrikában és Ázsiában. A szezám volt többek közt az a növény, amelyből már kb. 3500 évvel ezelőtt Mesopotámiában étkezési olajat sajtoltak. Ez az olaj könnyedén behatol a bőrbe és a szőrszálakba, lágyítja, védi az ultraibolya sugaraktól, táplálja és megnyugtatja az irritációt.

 

TEAFA ILLÓOLAJ

Teafa illóolaj

A teafa nevét James Cook kapitánynak és legénységének köszönheti, akik Ausztráliába érkezésüket követően, egyfajta frissítő teát készítettek a ennek a fának a leveleiből. Azt is megfigyelték, hogy a bennszülöttek ezeket a leveleket arra használják, hogy borogatást készítsenek belőlük, amelyeket a sebekre tettek a fertőzések kezelésére. 1922-től, jóval az első szintetikus antibiotikumok érkezése előtt a teafa leveleit desztillálták, és megerősítették, hogy a növény hihetetlen antiszeptikus és antibakteriális tulajdonságokkal bír.

 

PÁLMARÓZSAOLAJ

Pálmarózsa olaj

Ez a hosszú, keskeny levelekkel rendelkező lágyszárú növény a pázsitfűfélék családjába tartozik. Az Indiában és Vietnámban őshonos pálmarózsát indiai muskátlinak is nevezik, mivel virágainak lágy, könnyű, virágos aromája hasonlít a muskátlira vagy a rózsára. A trópusi régiókban, de főleg a Baktérítő trópusi szigetein, például Madagaszkáron is megtalálható. A levelekből dörzsölés hatására igen aromás és sajátos illatú illóolajat nyernek geraniol tartalmuk miatt. Baktérium- és gombaölő hatású, ez utóbbi miatt különféle mikotikus, heges és ekcémás bőrbetegség esetén alkalmazható. A pálmarózsa illóolaj erős antibakteriális anyag.

 

OLÍVAOLAJ

Olívaolaj

Az olívaolaj kiválóan alkalmas a szakáll erősségének és ragyogásának helyrehozására, ha szőrszálak sérültek vagy devitalizáltak. A kozmetikumokban elismerten lágyító tulajdonságai miatt is használják.

 

ÉDESMANDULA OLAJ

Édesmandula olaj

Az édesmandula olaj tápláló és hidratáló tulajdonsága melletti sajátossága, hogy elősegíti a faggyútermelés szabályozását. Ez az oka annak, hogy speciálisan fejbőr- vagy szakállproblémák, például korpásodás kezelésére is használják. Ha száraz a szakállad, ez az olaj ideális a táplálásához.

 

SÁRGABARACKMAG-OLAJ

Sárgabarackmag-olaj

A sárgabarack fa meleg régiókban őshonos fa, amelyet friss vagy szárított gyümölcse miatt termesztenek. A sárgabarack A, B és C vitaminban gazdag. A magjából préselt mandulaolajat gyakran használják a kozmetikában változatos tulajdonságai miatt. A sárgabarackmagból származó olaj tápláló hatású, és segít élettelivé varázsolni a szakállat.

 

RICINUS OLAJ

Ricinus olaj

A ricinusolaj az azonos nevű növényből, a trópusi Afrikában őshonos ricinusból származik. Noha a ricinusmag nem ehető, a belőle kivont növényi olaj nem mérgező, és számos jótékony tulajdonsággal rendelkezik a bőrre, a hajra és a szakállra. A ricinusolaj varázsa a haj és a szakáll szintjén hat, hogy gazdagítsa és dúsítsa őket. A zsírsavban gazdag ricinusolaj táplálja a bőrt is. A szakállat fényesebbé, rugalmasabbá és sűrűbbé teszi, felgyorsítja a növekedést és az újra növekedést.

 

MÉHVIASZ

Méhviasz

A méhviasz olyan különféle tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek segítenek a bőrproblémák kezelésében és általában a bőrápolásban. Számos kozmetikai termék és balzsam összetételébe tartozik, amelyet a bőr hidratálásához és a bőr szövetének védelméhez használnak (különösen az A-vitamin-tartalma miatt). A méhviaszt az alábbi módokon, módokra is felhasználják:

  • Reumaellenes balzsamok összetevői
  • Különböző krémek és kenőcsök lágyító és hidratáló eleme (nyugtató és oxigenizáló krém a bőrre)
  • Véd a Nap, a hideg és a szél ellen, amelyek irritálhatják a bőrt
  • Gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő termékek bőrre kenve
  • Hegesítő szer
  • A fejbőr tisztítása, valamint a haj és a szakáll táplálása

 

NAGYLEVELŰ CSODAMOGYORÓ (HAMAMELIS)

Botanikai eredete: A kőtörőfű-virágúak rendjébe és a csodamogyoró-félék családjába tartozó faj. A virginiai nagylevelű csodamogyoró Észak-Amerikában és Kanadában őshonos évelő cserje, ezen országok lombhullató erdeiben vadon nő. Manapság Európában is termesztik ezt a "pókfát", amely 5 méteres magasságú, hajlékony és rugalmas ágakkal rendelkezik, amelyeken matt zöld színű hosszú levelek nőnek. Ősszel ez utóbbiak számtalan apró, élénk sárga virágot adnak, hosszú szirmokkal és a tea szagával. Szintén ebben az időszakban megjelennek olyan kapszulák rajtuk, melyek érettségükben felrobbannak és két fekete mag hullik ki belőlük.

Ősi felhasználása: A nagylevelű csodamogyoró olyan növény, amelyet a tradicionális orvoslásban mindig is használtak színezék és kenőcsök előállítására is. Az őslakos amerikaiak évszázadokkal ezelőtt felfedezték gyógyászati tulajdonságait, és kisebb sebek gyógyítására vagy az ekcéma által irritált bőr megnyugtatására használták. Elkészítették a levelekkel készült főzetet is, mivel azt mondták, hogy ez az ital varázslatos erényeket kínál. Ugyanebben a korszakban Észak-Amerika lakói a csodamogyoró ágait merülő rudaknak is használták a földalatti források felderítésére. Ezek a legendák adták neki az angol „witch hazel”, szabad fordításban boszorkánymogyoró nevet. Európában csak a XIX. században, a kolóniákból visszahozva jelent meg, ahol számos gyógyszer előállításában szolgált, de használták kölni összetevőként is.

 

HAJDINA

A „fekete búza” néven is ismert növény latin nevét (Fagorpyrum) a bükkfa (Fagus) terméséhez erősen hasonlító szemeiről kapta. A keserűfűfélék családjába tartozik és ál-gabonafélének tekintik. Ez az erősen ellenálló egynyári növény kedveli a gyenge, sőt savas talajt, ami tökéletesen alkalmassá teszi a biogazdálkodásra. A hajdina növény kevés rózsaszínű-fehér virággal büszkélkedhet, amelyek szoros fürtökben nőnek, valamint karcsú, hegyes szív alakú levelekkel rendelkezik, amelyek vöröses száron fejlődnek ki. Termése nem más, mint a hajdinamag, szürkés bézs színéről és háromszög alakjáról ismert. A hajdina évek óta ideális állati tápláléknak, magas proteintartalma miatt. A mezőgazdaságban a talaj tisztítására és a későbbi talajművelésre való felkészítésére használják fel. Főzéshez is felhasználják, országtól függően a gabonát liszt készítésére, palacsinta vagy akár tea készítéséhez is használják.

A hajdina antioxidáns aktivitása 2-12-szer magasabb, mint a legtöbb többi gabona esetében. Fehérjetartalma a száraztömeg 10-12%-a.

 

GINZENG

A ginzeng a hagyományos kínai orvoslás egyik legismertebb növénye. Jó okból, hiszen a kínaiak gyógymódként használják mindenféle bajra. Tudományos nevének etimológiája is erről tanúskodik: neve, a Panax valójában a görög „Pan” szóból származik, amely azt jelenti, hogy „minden”, és az „akos”, ami azt jelenti: „gyógyítani”. Ez azt jelenti, hogy még erősebben hangsúlyozza előnyeinek hatalmas sokféleségét. Ázsiában az „élet gyökere” vagy „a halhatatlanság gyökere” néven is ismert, a létező leghatalmasabb növény. Annyira hatalmas, hogy azt hiszik, képes visszaállítani a vitalitást, még a leggyengébbek számára is. A ginzeng alkalmas az energia fokozására, a kognitív működés javítására, a hajhullás lelassítására, a csökkent libidó elvesztése elleni küzdelemre, az immunrendszer erősítésére, a bőr öregedése elleni küzdelemre és a külső megjelenés javítására.

 

KÁMFOR

Kámfor

Akámforfa a Hirosima város emblémája. Ez volt az első a ginkgo biloba mellett, amely az atombombázás után visszatért! Délkelet-Ázsiában őshonos, ez a fa akár 25 méter magasságúra is képes megnőni, és számos más régióban alkalmazkodott, ahol invazív fajnak tekintik. Az antiszeptikus és tonizáló szívhatásairól ismert. Illóolajat a fa kéregéből hántolatlan kérgéből vonják ki. A kámfor íze meglehetősen keserű, mint a mentáé, ám ennek ellenére nagyon frissítő. Meglehetősen gyorsan felszívódik a bőr pórusaiban, következésképpen gyakorlatilag azonnali hatása van. A kámfor felhasználható fájdalomcsillapítóként és a vérkeringés javítása érdekében is.